News and Events

Generic Mobiles mobila bredbandsnät utbyggt enligt licensvillkoren

Generic Mobiles helägda dotterbolag Generic Telecom har den 4 april klarrapporterat till Post och Telestyrelsen att bolagets mobila bredbandsnät är utbyggt enligt licensvillkoren. Nätet har täckning i Stockholm, Göteborg, Malmö, Landskrona, Helsingborg samt delar av E4 och E6.

Generics mobila bredband har med nuvarande version en datahastighet som uppgår till maximalt 5,6 Mbit/s vid nedladdning och maximalt 2,8 Mbit/s vid uppladdning. Det går upp till sju gånger så fort att skicka filer, mail eller arbeta via VPN-klient jämfört med traditionell Turbo 3G givet den högre hastigheten vid uppladdning. Tekniken som Generic använder sig av är en variant av UMTS-TDD på 870 MHz bandet vilket ger en kostnadseffektiv yttäckning.

För ytterligare information och frågor, kontakta:

Mats Hugosson, VD Generic Mobile, tel: 08-601 38 00, www.genericmobile.se

Om Generic Mobile: Telekomoperatören Generic Mobile, en del av IT- och telekomgruppen Generic Sweden, är specialiserad på meddelandetjänster. Så gott som alla Sveriges räddningstjänster, landsting, polisen och privata larmföretag använder Generic Mobiles lösningar för sin verksamhetskritiska kommunikation. Generic Mobile driver meddelandetjänsten Minicall med ca 60 000 - 80.000 kunder. Dessutom erbjuder företaget SMS för fastnätstelefoner samt mobilt bredband med hög dataöverföringshastighet. Generic har cirka 200 anställda och aktien är sedan oktober 2006 noterad på NGM Equity, med kortnamnet GENI.

Return to the News and Events Index